Codzienne zachcianki w zdrowej, roślinnej odsłonie – te słowa najlepiej opisują, to czym zajmuje się Nasza Kasza. Tworzy ją młody zespół, który nie boi się wyzwań i chce pokazać światu, że nie samym mięsem człowiek żyje! Kieruje się zasadami, które wypływają od właścicieli – zdrowo, ekologicznie, pysznie!

W tym miejscu nie zjecie szybko, ponieważ jest to restauracja slow food, ale za to pysznie i zdrowo. Nasza Kasza kładzie szczególny nacisk na jakość produktów, z których korzystają kucharze. Warzywa i owoce pochodzą od lokalnych dostawców, a talerze przyozdabiają jadalne kwiaty, co sprawia że jedząc je można poczuć się jak w jednej z bajek z dzieciństwa. Niewątpliwym plusem jest to, że dla odwiedzających gotują właściciele, dzięki czemu codziennie sprawują pieczę nad tym, co zostanie podane ich gościom.

Nowością, którą to miejsce wprowadziło jest stek z arbuza. Tak, dokładnie! Stek z arbuza, niektórzy z Was mogą się zdziwić lub zaśmiać, ale kucharzom udało się doprowadzić do tego, by móc go konsumować jako danie wytrawne, podane na wiele różnych sposobów. Choć nieprawdopodobne, to jednak prawdziwe, jedyne steki z arbuza w trójmieście możecie zjeść właśnie tutaj!

Oprócz samej restauracji, Nasza Kasza prowadzi działania prośrodowiskowe, kulturalne oraz edukacyjne. Od października będzie można tu nie tylko zjeść, ale również posłuchać dobrej muzyki na żywo, spełnić marzenie o kursie rysownictwa, posłuchać wykładów o przedwojennej Gdyni oraz dołożyć swoją małą cegiełkę do ratowania środowiska oraz zwierząt.

Wrażeń nie zabraknie również dla koneserów wina. Restauracja ta mieści się bowiem w starej i przez niektórych zapomnianej już rozlewni wina. W ceglanej piwnicy, która stanowi salę rozrywkową dla gości, poznacie tajniki wina, skosztujecie trunków wybranych specjalnie do Menu.

5 2 votes
Article Rating